De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest op ons bloemenveld in Waalre.

Er is ontzettend veel werk verzet. Te beginnen met dat het veld eerst in November een voedingsboost heeft gekregen. Door het te voorzien van paardenmest. Later is het veld omgeploegd zodat de mest goed opgenomen kon worden door de grond.

Begin April was het tijd om de knollen uit hun winter slaap te gaan halen. Ze moesten gescheurd gaan worden. Een mooie klus om het corsoseizoen mee te beginnen. Een redelijk specifieke klus maar met vele handen hadden we de klus zo geklaard. Verder werd het veld ook nog in gereedheid gebracht om een week later de knollen te gaan zetten.

13 April 2019 was het dan zo ver, de knollen ging dan eindelijk de grond in. Met tractor, schoppen, harken en natuurlijk de knollen gingen we richting veld. Een goede opkomst zorgde ervoor dat we de klus zo geklaard hadden. We werkte als een geoliede machine. Terwijl de ene bepaalde waar de rijen moesten komen, werd door andere de tractor volgeladen met de knollen. Daarna kon de tractor gaan starten, achter op 2 personen die om de beurt de knollen in de grond gooide. De tractor bedekte de knollen automatische weer met zand. Achter de tractor liepen 2 personen om de eventuele gaten op te vullen en het bed strak te maken. Toen was daar de koffie, dus tijd voor PAUZE. Daarna weer verder en wat gingen we als een speer. We hadden het tempo er goed in zitten, dit resulteerde er in dat we om 13 uur helemaal klaar waren. Nu is het werk aan de knollen.

Jaaaaaaaaa, goed nieuws. De knollen zijn te zien. Eindelijk kunnen we zien groeien.