Opgericht in 1953
Aantal bouwers: 30 tot 40
Bouwlocatie: Bosstraat/hoek Leenderweg, bij het valkterrein
Aantal leden: 40 tot 50

ONTSTAAN
In 1953 ontstond bloemencorso Valkenswaard. Buurtschap Leenderweg (in de beginjaren, buurtvereniging Leenderweg) is een van de twee buurtschappen die vanaf het begin betrokken is geweest bij het bloemencorso in Valkenswaard. Het is zelfs één van de oprichters van de stichting, een orgaan dat overkoepelend alle dingen rondom het corso regelt. Wat zijn we trots dat wij mogen zeggen dat wij één van de oprichters zijn van het gezelligste dahliafeest van Brabant. Elke tweede zondag in september. Voor meer historie van Bloemencorso Valkenswaard zie onscorso.nl

MEEST GEDENKWAARDIGE MOMENT

In 2019 was het thema ”Bravo brabant”. Wij bouwden een wagen met de naam ”schrobbelèr”. We behaalde een 3de plaats met deze wagen. De euforie die dat jaar is ontstaan binnen ons buurtschap is echt fantastisch. Wij zijn 2019 dan ook dankbaar voor het behaalde resultaat en de saamhorigheid binnen het buurtschap.

Schrobbelèr
2019 – 3e plaats

In 2004 was het thema “Niet te filmen”. Wij bouwden een wagen met de naam “Face Fiction”. We behaalde een 1e plaats met deze wagen.

Face Fiction
2004 – 1e plaats

LEUKE ANEKDOTE
Vrijdags voordat het prikweekend met de bouwers naar de mc Donalds in weert. Lekker een hamburger met frietjes eten.