Hieronder vindt u een overzicht van de wagens uit de jaren ’90 en ’00

2009

Kijk op het leven
Huil je tranen van verdriet of van de lach?
Zie je een weg, een kans, een uitdaging?
Of een hindernis, een beperking, een onmogelijkheid?
Hoe surrealistisch is jouw kijk in deze mallemolen?
Jij bepaalt zelf hoe je ertegenaan kijkt.
Iedere dag weer.
Wil je links of gaat rechts niet?

10e plaats – 349 punten

2008

Co with the vlo
Dames en heren, jongens en meisjes, hooggeëerd publiek,
Komt dat zien, komt dat zien. Wat een daverende act! Binnengehaald door Buurtschap Leenderweg. Een vertoning die nooit eerder in uw dorp plaatsvond. Il Circo Classico presenteert haar met trots. Het meesterstuk der giganten. Een fantastisch samenspel tussen mens en dier. In één fabuleuze act.
Onverschrokken sportief met hoogstaand balanceerwerk. Monsterlijke wezens springen 100 keer hun eigen lichaamslengte. Ze tillen ruim 150 keer hun eigen gewicht. Huzarenstukjes om de kriebels van te krijgen. Getraind door hun meester Co. Komt dat zien, komt dat zien. Maak kennis met Springer, Jumper en Toeter. De side-act van ons circus. Nu bij de ingang van onze tent.
Co with the vlo! Waarin klein toch groot kan zijn.
9e plaats – 326 punten

2007

Boeken van het leven
VAN ‘N BOEK
‘k Heb vandaag ’n boek geleze
Schoonder dan de schoonste dag
‘k Hoef de nacht nie meer te vreze
Want da boek is ene lach

In da boek van duuzend vraoge
Van teveul in ’t begin
Heurd’ op ’t eind niemes meer klaoge
Nee niemes werkt mee tegenzin

Alle leeft er van ’t leve
Alles danst er um de zon
Alles zie’k van blijdschap zweve
Mee bei de benen op de grond

’t Boek is al zo dik geschreve
En al hul wa kere vertaald
’t Is bij boeke nog gebleve
Nee, ’t leve hee-’t nog nie gehaald

BOEKEN VAN HET LEVEN
De wereld van boeken! De wereld in boeken!
Een boek waarin alle levensvragen staan.
Een boek vertelt een verhaal in verschillende talen.
Een boek over de schoonheid van het leven.
Al deze boeken geven de mens vreugde en zorgen iedere dag voor een lach.

12e plaats – 320 punten

2006

Tango
Van het begin was ons doel duidelijk; geen traditionele corso wagen ontwerpen. Dus rondom het thema Tango werden al vlug dingen verworpen.
Door onze grafische achtergrond zijn we op het idee gekomen om typografisch te werk te gaan. Waarom niet de wagen het woord letterlijk laten uitspellen? De invulling van de letters zou wel visueel sprekend moeten zijn, afbeeldingen
die nauw verbonden zijn met de Tango, met veel beweging. Dat is bereikt door de letters onafhankelijk, in tegengestelde richting van elkaar te laten draaien.
Tegengestelde bewegingen en het push en pull effect zie je terug in de dansstijl Tango.

12e plaats – 288 punten

2005

Golf!
Van rustige deining naar explosief hoge golven.
De beweging van een golf uitgebeeld in een complex systeem van roterende delen.

4e plaats – 395 punten
Theatherprijs

2004

Face Fiction
Wetenschap of fictie? Mens of machine? Plastisch of elektronisch? Of samengebracht tot één? Over een paar honderd jaar is de grens tussen mens en technologie vervaagd en zijn deze gezichtsmanipulaties werkelijkheid geworden. Een fictieve kijk op de facelift van de toekomst.
1e plaats – 406 punten

2003

Huishoudrobot
Uit een door dit buurtschap georganiseerde ontwerpmiddag voor kinderen, ontstonden verschillende leuke ideeën, waarvan er één werd uitgekozen. Dennis (13 jaar) bedacht een ‘huishoudrobot’ die alles voor hem opruimt en schoonmaakt. De ontwerpers Cas en Bas gaven dit idee vorm door samen met het buurt­schap de robot geheel op te bouwen uit blokken. De huishoudrobot van Dennis wordt omringd door een zee van blokken, die hij opzuigt en wegveegt.
11e plaats – 313 punten

2002

Kreeft!
Zes meter hoog!…. Gigantische scharen!…. Rood als de hel!….Hij lust ons rauw!… Ren voor je leven!… De delicatesse neemt wraak!
4e plaats – 360 punten

2001

Game over
Een momentopname uit het heftige computerspel ‘Quake’. Dreiging van uitschakeling. Haal je het volgende level of word je door de slachter uit de weg geruimd?
Eigentijds interactief computervermaak met een gewelddadige inslag.

7e plaats – 374 punten

2000

Mathematische Übung
Aufgabe 4b:
aab+ab+a//ccd+cd+c//ab+a aab+ab+a//ccd+cd+c//ab+a
aab+ab+a//ccd+cd+c//ab+a aab+ab+a//ccd+cd+c//ab+a
aab+ab+a//ccd+cd+c//ab+a aab+ab+a//ccd+cd+c//ab+a
aab+ab+a//ccd+cd+c//ab+a aab+ab+a//ccd+cd+c//ab+a…

5e plaats – 381 punten

1999

Flying tigers in actie
Nog nooit was de inzet van gevechtsvliegtuigen zo belangrijk als in de Tweede Wereldoorlog, van 1940 tot 1945. Met behulp van de angstaanjagend beschilderde Warhawks van de Amerikanen streden de gealieerde Flying Tigers tegen de Nazi’s in een spectaculair luchtgevecht.
9e plaats – 294 punten

1998

Mensen op mars
Het is 2020. De mensheid kijkt gespannen toe hoe twee mannnen de eerste stappen op de planeet Mars zetten. Voortbewegend in hun rijk uitgedoste ruimtepakken zijn ze op zoek naar hét antwoord op de meest gestelede vraag in de wetenschap: Is there life on Mars?
Deze wagen geeft u al vast een voorproefje op wat de meest spectaculaire gebeurtenis in de historie moet worden.

5e plaats – 376 punten

1997

Love Boat
Rondom de Evenaar is het goed toeven in The Love Boat. Het lijkt een ideaal leven: warmte, zon, luxe, geluk en liefde.
Love, exciting and new, Come aboard, we’re expecting you
And love, like sweetest reward, Let it flow, it floats back to you
The Love Baat, Soon well be making another run
The Love Boot, Promises something for everyone…

7e plaats – 307 punten

1996

Hollandse spreekwoorden en gezegden
De vervreemding die ontstaat door de letterlijke uitbeelding van de volgende spreekwoorden en gezegden kunt u op deze corsowagen ontdekken:
– Daar komt de aap uit de mouw;
– Al draagt een aap een gouden ring,…,
– Dat slaat als een tang op een varken;
– Doorgestoken kaart;
– Met de helm op geboren zijn;
– Hoge bomen vangen veel wind.
Ontdekt u de andere tien?

9e plaats – 304 punten

1995

Gevangen dierenwerelden
In de huidige wereld worden de dieren op alle continenten steeds meer in hun bestaan bedreigd en zijn hun werelden waarin ze evenwichtig kunnen leven verkleind tot Nationale Parken. Op deze wagen worden de dierenwerelden van de ‘Polen’ en ‘Evenaar’ voorgesteld in een toekomstbeeld van gevangen dieren, waar ruimte en genegenheid jegens de dieren minimaal is geworden. Deze veronderstelling mag en moet alleen tot deze corsowagen beperkt blijven, zodat wij allen bewust worden van deze mogelijke bedreiging, waardoor wij gaan vechten voor het bestaan van de dieren en de mensen.
12e plaats – 266 punten

1994

Tjoklat voor mama
‘Tjoklat en cigarets’ waren voor velen in 1944 de symbolen van de vrijheid. Zij spreken nog steeds tot de verbeelding want de bevrijders brachten niet alleen vrijheid maar ook dit soort kleine ‘geneugten’ die de bevolking lange tijd had moeten ontberen. Vooral voor de ouderen onder ons moet deze voorstelling duidelijk herinneringen oproepen aan die momenten van intense vreugde toen de bevrijders door de straten van Valkenswaard trokken.

12e plaats – 273 punten

1993

De 12 werken van Heraclues
Heracles, de zoon van Zeus en Alcmene doodt, daartoe aangezet door Hera, zijn vrouw en kinderen.
Als boete legt het Orakel van Delphi hem de plicht op om 12 opdrachten te vervullen. Wanneer deze 12 opdrachten met sukses worden volbracht, zal Heracles onsterfelijk worden en worden opgenomen onder de goden.

6e plaats – 338 punten

1992

Maleisische volksdans
De Kuda Kepang is een volksdans uit het zuiden van Maleisië, om precies te zijn uit de staat Johor. Heldhaftige krijgers bewegen op ritmische muziek waarbij ze figuren van een paard met zich meedragen. De dans gaat door totdat een van de krijgers neervalt in een soort trance. Hij beweegt en handelt dan net als een paard, hij stampt met zijn benen en knarst op zijn ‘bit’. De dans eindigt op het moment dat de krijger ontwaakt uit zijn trance.
7e plaats – 322 punten

1991

Hommage aan de clown
Het theater is een weerspiegeling van het dagelijkse leven en de clown is hiervan de meest duidelijke personificatie. Wereldberoemde clowns zoals Poppov, de gebroeders Fraterlini en Grimaldi vermaken de mensen vooral door ze een spiegel voor te houden. Daardoor herkent de toeschouwer zich in de typetjes die de clown neerzet en doet hem beseffen dat alles maar betrekkelijk is.
4e plaats – 362 punten

1990

Exotisch paradijs
Iedereen heeft wel een voorstelling van het paradijs en ongetwijfeld zullen de meesten zich daarbij veel zonnige kleuren en een Zuid-Amerikaanse sfeer voorstellen. Daar horen dan ook zeker de kleurrijke, kwetterende vogels bij die eenieder kent van de tropische oerwouden daar met hun rijkdom aan flora en fauna. Een pracht die elke moeite waard is te behouden voor de toekomst. Een exotisch paradijs, voorwaar!
1e plaats – 424 punten