Hieronder vindt u een overzicht van de wagens uit de jaren ’70 en ’80.

1989

Oosterse betoveringen
Een brug als uit een oud Chinees sprookje, bewaakt door twee enorme, met oosterse patronen versierde Foo-honden. Zij zijn de bewakers van de fabelachtige schat die veilig, midden op deze brug, wacht op zijn rechtmatige eigenaar. Een tafereel zoals we dat uit het oude China kennen, met exotische tuinen en zijden parasols. Betoverd en betoverend!
7e plaats – 364 punten

1988

De man met de zeis
De man met de zeis, in alle tijden en bij alle volkeren bekend: mager, oud en met lange, zilverwitte haardos. Zonder rusten deed hij zijn werk vanaf het begin der tijden maar nu rust hij hier op deze wagen even uit om de mensheid te waarschuwen voor haar roekeloos spel met de kosmos. Als ze zo doorgaat is de man met de zeis straks niet meer nodig en is eeuwige werkloosheid zijn lot, voorwaar een goede reden even te pauseren!
10e plaats – 302 punten

1987

Waterpret
Als het nijlpaard Berta haar eerste duik moet nemen is het hele dierenpark van de partij. Maar het lijkt erop of ze een zetje nodig heeft, dus zal de geit haar een kopstootje moeten geven. De rest kijkt lachend toe en ook de badmeester, die maar half gelooft dat het allemaal zal lukken.
8e plaats – 363 punten

1986

Stille lach
Deze wagen tracht de dramatische expressie van de kunst van het pantomimespel tot uitdrukking te brengen. De basis wordt gevormd door een gigantische mime-figuur, gekleed in een kostuum in de traditionele kleuren rood, zwart en wit. Vrolijke zwart-witte maskers completeren dit geheel.
8e plaats – 369 punten

1985

Koningin van het goud
Zingende en hossende menigten langs de boulevards, muziekgroepjes in de meest bizarre kostuums en het alles overstemmende ritme van de Samba; carnaval in Rio de Janeiro. Dan is er op straat plotseling de werveling van met veel glitter en veren opgesmukte dansers en danseressen, die de voorhoede vormen van een nieuwe groep in de optocht. Daarachter volgt de praalwagen, het hoogtepunt van de groep, met de door hen gekozen koningin, die stralend het gouden insect beteugelt, dat haar statierijtuig vormt. Een fabelachtig schouwspel, hier benadrukt in de pracht van het insect dat ook dit keer door een heuse koningin in toom wordt gehouden.
6e plaats – 383 punten

1984

Azteken wereld
De grootsheid van een exotische cultuur, tot uitdrukking gebracht in deze wagen.
Hoogtepunten uit de Azteekse beschaving die, zoals ze dat lang geleden de eerste blanken deed, ook nu nog eenieder die er mee geconfronteerd wordt zal imponeren. Een beschaving die bewondering vermengd met huivering oproept, hier weergegeven door een Azteekse strijder en de met een drakemotief versierde tempel.

5e plaats – 390 punten

1983

De vlucht van de wilde ganzen
Het openen van de wagen en het ritme van de beweging, vooral in de vleugels van de twee achterste ganzen, werden heel mooi gevonden.
De ganzen zouden nog iets losser van de wagen moeten komen. Misschien ook wat meer hoogteverschil tussen de ganzen onderling, waardoor de vlucht wat duidelijker uitgebeeld zijn.

8e plaats – 274 punten

1982

Zeemansdroom
De hoofdpersoon in zijn droom blijkt een zeemeermin te zijn. Zij draagt een kroon op haar hoofd en slaat haar staart elegant om een anker. Haar gevolg wordt gevormd door vissen en inktvissen.
12e plaats – 346 punten

1981

Adelaars van Amerika
De adelaars, zinnebeeld van goddelijke en koninklijke macht. Romeinse keizers bekroonden er hun scepter mee.
Ook Karel de Grote koos de adelaar als symbool.
De adelaar is ook thans nog een zeer veel voorkomend heraldisch dier. Een waardige opening van dit corso dus: twee Amerikaanse adelaars.

8e plaats – 375 punten

1980

De draaikolk
U ziet een wervelende draaikolk, die ontstaat uit de beweging van vissen, zeewieren koralen.
11e plaats – 379 punten

1979

Prehistorie
U ziet een monster met het lichaam van een draak, met een slangekop, vogelpoten en vleermuisvieugels.
Dit vreemde beest is een symbool voor alle préhistorische dieren die in die lang vervlogen tijden geleefd hebben.
De slangekop heeft de drakenstaart in de bek, dit verzinnebeeldt de vernietiging van die geschiedenis.

3e plaats – 447 punten

1978

Band der insecten
Een gesloten ringvormig lint met een slag erin, zodat de insecten die langs dit lint lopen, zowel de voor- als de achterkant betreden.
7e plaats – 383 punten

1977

Kubus
Drie kolossale kubussen, op de punt draaiend, laten u op alle 18 vlakken kinderspeelgoed zien, zoals bijvoorbeeld een bal,
een kegel en een pop.

15e plaats – 314 punten

1976

Nostalgie
Al zoveel Winters zijn voorbij gegaan zonder sneeuw, zonder ijspret, zonder sledevaarten, dat juist in de warme zomer van 1976 een hevig verlangen ontstaat naar knisperende sneeuw, levensgrote sneeuwpoppen en een tochtje in de arreslee.
Niets is dus voor de hand liggender dan deze nostalgie vorm te geven in deze corso-wagen.

15e plaats – 316 punten

1975

De morgenstond heeft goud in de mond
Deze corsowagen draagt dit jaar de opkomende zon met een kraaiende haan. Hoog op zijn troon geplaatst zal hij zich aan de gemeenschap tonen. Het volksgeloof schrijft de haan de macht toe, door zijn gekraai boze geesten te kunnen verjagen.
Vandaar, dat de haan ook vaak op kerktorens staat.

14e plaats – 366 punten

1974

Oranje boven
Van de Nederlander is bekend dat hij voor het merendeel nog altijd grote genegenheid koestert voor het Koninklijk huis.
Deze trouw wordt op deze wagen uitgebeeld. De leeuw, het symbool van onze natie, domineert.
Daarnaast treft men de wapens aan van Nederland, de Koningin en da Prins. Tevens worden uitgebeeld de Nederlandse provincies door middel van vlaggen. Het geheel wordt toepasselijk overkoepeld door een kroon.

14e plaats – 366 punten

1973

De vlinderboom
De vlinders behoren tot de groep insecten die in talloze kleuren voorkomen. De vlinder is ook het zinnebeeld der onsterfelijkheid. De kleuren van de vlinders zijn altijd fascinerend voor het menselijke oog.
Zij zijn een uitstekend onderwerp voor een bloemencorsowagen zoals u kunt constateren bij deze wagen van buurtschap Leenderweg. Een fraai begin van deze bloemenparade.

11e plaats – 344 punten

1972

De arend, koning der leegten
Zoals de leeuw de koning der dieren is, zo is de arend de koning der vogels. De arend, de enorme roofvogel met een imposante vleugelwijdte, met een markante kop zijn prooi beloerend.
Op deze wagen is de nadruk gelegd op het contrast van deze gigantische vogel ten opzichte van de kleinere soorten. Bloemen en planten vormen de kleurige entourage.

12e plaats – 351 punten

1971

Wondervogel
De ontwerper heeft hier het thema gebruikt van het ongewone, het wonderlijke. Er wordt dan ook geen normaal voorkomende vogel getoond, neen, de toeschouwer wordt hier geconfronteerd met het fantastische, het buiten het normale patroon liggende gebeuren. Een feit dat zeker tot nadenken kan stemmen.
1e plaats – 445 punten

1970

Vlinders en bloemen
De wagen “Bloemen en Vlinders” beoogt een momentopname te zijn van de relatie tussen bloem en vlinder, die elk in hun individuele pracht een tipje willen oplichten van de sluier waaronder de wonderlijke wereld van plant en dier schuil gaat.
11e plaats – 375 punten