Hieronder vindt u een overzicht van de wagens uit de jaren ’10

2019

Schrobbelèr, de drank uit Tilburg
De naamgever van dit kruidendrankje is de Tilburgse textielindustrie. De ‘schrobbelaar,’ die daar werkte, ontwarde de benodigde wol.
Deze wol moest natuurlijk gezuiverd worden. De urine van de personeelsleden bleek daar uitermate geschikt voor te zijn.
De kruiken die voor het transport zorgden maakte vele jaren later de geuzennaam voor Tilburgers; ‘Kruikenzeikers’.
De Schrobbelèr zit dan ook in deze kenmerkende stenen kruiken.
In de thuisbar van directeur Jan Wassing werd het ‘drankje voor de zwakke maag’ veelvuldig gedronken.
Met een glimlach … Proost! Op vriendschap en warmte

3e plaats – 1290 punten

2018

De mens ontdekt de wereld
“De mens ontdekt de wereld”, in vroegere corsotijden voor buurtschap kompas de inspiratie voor een wagen die liet zien hoe de mens in (nog) vroegere tijden de wereld ontdekte: als ontdekkingsreiziger. In het heden voor buurtschap Leenderweg de inspiratie om te laten zien hoe de mens in de huidige tijd de wereld ontdekt: als toerist!
12e plaats – 1010 punten

2017

Villa volta
“Daar gaan ze, de bokkenrijdersbende van Hugo van den Loonsche Duynen. Plunderend en brandstichtend maken ze de wijde omgeving onveilig gedreven door hebzucht. Maar wat brengt het ze, rijkdom of eeuwigdurende onrust?”
8e plaats – 1110 punten

2016

Bezeten
Een boodschap uit het verleden vertaald naar het heden. Door hebzucht gedreven, vrij naar “De Hooiwagen” van Jheronimus Bosch
10e plaats – 862 punten

2015

Life cycle
Het doel van recyclen is om de natuur en al haar schoonheid te behouden. Dit kan door oude producten als het ware terug te geven aan de natuur. Waar beter dan in uw eigen stukje natuur… De tuin.
Met een beetje creativiteit, worden oude spullen zo plantenpotten, bloem bakken of andere leuke toe voegingen voor uw eigen tuin. Het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden, er is veel inspiratie te vinden op internet, bij tuin centra en op tv. Door spullen en materialen te laten circuleren, gaat u zuinig om met het milieu en ook uw eigen portemonnee.
Dat de producten “oud” zijn betekent niet dat het resultaat ook een verouderde uitstraling heeft. Door de functie van de producten te vernieuwen blaas je ze nieuw leven in. Een frisse start en een nieuwe kans om te bloeien!
Zelfs de natuur is te hergebruiken, zo kan deze oude boom omgetoverd worden in een sculptuur, of zoals in dit geval een fontein.
Wat overblijft is om zelf aan de slag te gaan. Probeer uw oude spullen een nieuwe plek te geven in uw eigen tuin! Geef terug, recycle!

11e plaats – 852 punten
Kinderjuryprijs

2014

Euphoria, Vlucht naar de vrijheid
Extreem geluk! Dat ene moment waarop we alle dagelijkse sleur achter ons kunnen laten en intens kunnen genieten! Los komen door los te laten!
Let it go, fly and find happiness!

11e plaats – 985 punten
Fotogeniekprijs

2013

Matroesjkas
Vanuit Rusland heeft Sebaldus Rutgers bijgedragen aan de industriële revolutie tijdens het Stalinisme. Hij stichtte in Rusland de AIK (Autonome Industriële Kolonie), een stad waar hij probeerde met westerlingen de mechanische revolutie door te zetten in Rusland. Het publiek wordt meegenomen in de revolutie van de Matroesjka pop, van handwerk naar mechanische productie.
13e plaats – 348 punten

2012

Seizoenen van tijd
In een statige langgevelboerderij uit 1916 in het nabijgelegen Waalre is Restaurant De Treeswijkhoeve (1 ster) gevestigd. Chef-kok Dick Middelweerd en zijn vrouw Anne-Laure ontvangen daar hun gasten.
Met een team dat zorgt dat het klinkt en swingt. En terwijl de wereld buiten verder raast, geniet men binnen van een heerlijke tijd. In een omgeving waar de invloed van de seizoenen overal zichtbaar aanwezig is. Gastronomische gezelligheid kent toch zijn tijd. Een klokje tikt er, meer dan thuis.

6e plaats – 415 punten

2011

Ik hoor d’r bij
Ooit dacht ik
Wat ik dacht
En zei ik
Wat ik zei

Nu denk ik
Wat ik zeg
En zeg ik
Wat ik denk

Eindelijk,
Ik hoor erbij

4e plaats – 414 punten
Fotografieprijs

2010

Expedition (R) Evolution
Een expeditie over zee en land. Wel vijf jaar, om één theorie te ontdekken. Die Adam en Eva plots in een ander daglicht plaatst. Net als ieder mens of levend wezen. Darwin schreef ‘On the Origin of Species’ (1856). Een revolutionaire theorie.
Uit gedachten over land, zee, leven en dood.

11e plaats – 337 punten